Премиерът в оставка Кирил Петков коментира днес  вчерашното решение на

...
Премиерът в оставка Кирил Петков коментира днес  вчерашното решение на
Коментари Харесай

Петков отива в Азербайджан да договаря още газ

Премиерът в оставка Кирил Петков разяснява през днешния ден  вчерашното решение на Върховния административен съд да върне на частна компанията " Евролаб " пространствата ѝ на граничния пункт " Kaпитaн Aндpeeвo ". Според него това е образец за нуждата от правосъдна промяна: 

" Това, че частната лаборатория на " Капитан Андреево " ще бъде евентуално върната от втората инстанция, значи, че най-вероятно страната може и има огромен риск да се лиши и от 50 милиона доход на година ", разяснява министър председателят в оставка.

Юристите на земеделското министерство към момента не са се срещнали с решението на Върховния административен съд за компанията " Евролаб ". Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. По думите му решението ще бъде обжалвано при опция.

  Кирил Петков разяснява и информацията, че Комисията за енергийно и водно контролиране изисква незабавно информация от " Булгаргаз " за ограниченията за попречване на рецесия с газовите доставки: 

  " В цяла Европа газовата рецесия е реалност. Така наречените ремонтни действия на " Газпром " стопираха подаването на съществени газови пазари, в това число и Германия, тъй че това, което аз считам да направя идващите няколко дни – да пътувам към Азербайджан , ще имам среща с президента Алиев, с цел да продължим полемиките по тематиката за увеличение на газовото подаване от тях. Ние сме една от трите страни в Европейския съюз, които действително имат достъп до този на ниска цена и сигурен запас на газ ".

Правителството отпусна средства за хотелиерите, приютили украински бежанци, заяви още след края на държавното съвещание министър председателят в оставка:  " 79 милиона бяха гласувани през днешния ден - да се платят безусловно всички сметки за хотелиерите до края на май, всички тези средства са от европейските стратегии. Това са европейски пари за българските хотелиери по програмата " Украински бежанци ".

 Очаква ли Петков да има единодушие сред договарящите за нов кабинет към кандидатурата на Асен Василев за претендент министър председател в възможен предстоящ кабинет: " Преди да приказваме за който и да било като обособени лица, най-важното са политиките и не говоренето по тях, а действителните дейности. Ние желаеме да забележим действително, че антикорупционният закон се гласоподава в Народното събрание по време на договарянията и господин Бойко Рашков да оглави тази Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ".

Източник: БНР

Снимка: стоп кадър/НОВА - списък

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР